Sunday, November 15, 2009

Hai-O berjaya lahirkan jutawan Melayu


Syarikat buktikan kerjasama kaum, produk, insentif menarik manfaatkan ekonomi rakyat

KUALA LUMPUR: Kemampuan mengekalkan gelaran syarikat terbaik Asia Pasifik oleh Forbes Asia bagi kategori jualan di bawah AS$1 bilion buat kali ketiga berturut-turut September lalu sememangnya menjadikan Hai-O Enterprise Berhad syarikat disegani dan melonjak nama Malaysia.

Hai-O adalah satu daripada lapan syarikat Malaysia di kalangan 25,326 syarikat senaraian awam di pasaran saham rantau ini di antara 200 syarikat bersaiz sederhana dan kecil terbaik di Asia Pasifik bagi 2009 oleh Forbes Asia bagi kategori jualan di bawah AS$1 bilion.

Kejayaan ketiga itu diperoleh selepas Hai-O yang meraih gelaran bagi kategori syarikat jualan langsung dan kosmetik mencatat pendapatan AS$122 juta dalam tempoh 12 bulan.

Berdasarkan kenyataan Forbes Asia, syarikat berkenaan dipilih susulan keupayaan mencatatkan peningkatan dari segi pertumbuhan jualan dan keuntungan yang konsisten dalam tiga tahun, jumlah hutang yang rendah dan prospek perniagaan yang kukuh, selain dijangka mampu mengekal prestasi itu pada suku akan datang.

Pengarah Urusannya yang juga Pengerusi Hai-O Marketing, Tan Kai Hee, berkata ada lapan faktor yang membawa kepada kejayaan itu dan paling utama adalah pembabitan usahawan Bumiputera.

"Pembabitan ramai usahawan Melayu sebagai pengedar yang kami anggap rakan kongsi sangat penting buat syarikat. Mereka mampu menghasilkan jualan yang besar, sekali gus membawa keuntungan besar buat syarikat," katanya di sini, semalam sempena ulang tahun ke-17 Hai-O.
Faktor pencapaian keuntungan seperti sasaran juga membawa kepada kejayaan di samping mampu mengekalkan prestasi sedia ada.

Memiliki produk yang bagus di samping corak pemasaran yang berkesan dan pelan pemasaran adil serta pemberian insentif menarik kepada rakan kongsi menjadi pendorong buat mereka bekerja lebih gigih.

Publisiti yang diberikan kepada produk dan syarikat serta kemampuan menangani setiap permasalahan dengan disemai semangat dan rasa cinta terhadap perniagaan yang dijalankan oleh usahawan dalam industri jualan langsung menjadi faktor kekuatan buat syarikat ini terus kukuh.

Kejayaan diraih Hai-O hasil gabungan antara struktur syarikat, sistem dan mekanisme yang baik sambil disokong oleh beberapa faktor di atas menjadi formula kejayaan syarikat.
Syarikat ini berjaya mencipta satu revolusi baru dalam sistem perniagaan pemasaran pelbagai peringkat (MLM) di Malaysia serta melahirkan ramai usahawan Bumiputera.

"Rahsia kejayaan syarikat ini adalah usahawan Bumiputera yang menjadi rakan kongsi kami. Jumlah mereka 90 peratus daripada keseluruhan pengedar.

"Mereka ini mempunyai kepercayaan, sabar, saling menghormati, bertolak ansur dan bersikap pemaaf dan saling bantu-membantu di antara satu sama lain dan bekerjasama," katanya mengulas sikap positif usahawan Bumiputera.

Dari segi kerjaya, mereka juga mempunyai latar belakang kerjaya dalam bidang profesional seperti doktor, pensyarah, dekan, profesor, jurulatih, jururawat, guru dan kakitangan kerajaan di samping selebriti, ahli perniagaan dan pekerja biasa.

"Slogan 'Hai-O My Choice For Life' atau 'Hai-O Pilihanku' yang dicipta untuk usahawan Bumiputera membuatkan mereka ada rasa sayang dan bertanggungjawab kepada Hai-O.

"Mereka bekerja secara berdikari hampir 24 jam sehari dan saling berkongsi berita baik dengan ahli keluarga serta saling memperkenalkan peluang perniagaan yang baik disediakan Hai-O.

"Kebanyakan usahawan Hai-O tidak kira sama ada berasal dari bandar mahupun kampung, berjaya mengubah kehidupan mereka ke arah gaya hidup lebih selesa," katanya.

Kemampuan usahawan Bumiputera ini mengubah nasib hasil inisiatif mereka sendiri yang gigih memperkenalkan perniagaan itu dengan kemahiran dalam strategi pemasaran dan sentiasa berusaha memperkenalkan usahawan berpotensi ke dalam kumpulan mereka.

Sehingga kini, Hai-O memiliki lebih 120,000 pengedar, 10,000 daripadanya berpendapatan antara empat hingga lima angka dan dianggarkan 30 pengedarnya mendapat pendapatan enam angka dan dikenali sebagai 'Usahawan Jutawan'.

Sumber : Berita Harian Online

ANDA BILA LAGI ?? 
SIAPA YANG JADI PENGEDAR HAI-O TU MAI LA BERKONGSI CERITA SKIT...

70 Dosa-Dosa Besar

70 Dosa-Dosa Besar 


1. Syirik (secara tak sedar pun ada...tapi dah selalu....jadi laa DOSA BESAR)
2. Membunuh Manusia
3. Sihir
4. Tinggal Sembahyang
(yang selalu di lakukan)
5. Tidak Mengeluarkan Zakat
6. Tidak Berpuasa
(yang selalu di lakukan)
7. Tidak Mengerjakan Haji Walaupun Berkemampuan
8. Derhaka Kepada Ibu Bapa
(yang selalu di lakukan)
9. Memutuskan Silatulraham
10.Berzina (individu tertentu)
11.Homosex
12.Memakan Riba
13.Memakan Harta Anak Yatim
14.Mendustakan Allah S.W.T dan Rasul
15.Lari dari Medan Perang
16.Sombong
(yang selalu di lakukan)
17.Saksi Palsu
18.Meminum Arak(individu tertentu)
19.Pemimpin Yang Penipu dan Kejam
20.Berjudi
(yang selalu di lakukan-secara tak sengaja)
21.Menuduh orang baik melakukan Zina
22.Menipu harta rampasan Perang
23.Mencuri
24.Merompak
25.Sumpah Palsu (HOT)
26.Berlaku Zalim
27.Pemungut cukai yang Zalim
28.Makan dari kekayaan yang Haram (skim2)

29.Bunuh Diri
30.Berbohong
(yang selalu di lakukan)
31.Hakim yang Tidak adil (HOT)
32.Rasuah (HOT)
33.Wanita yang menyerupai Lelaki (dah banyak)

34.
Tidak Cemburu
35. Cina Buta
36.Tidak Suci Hadas kecil
37.RIAK Mempamerkan Diri
(yang selalu di lakukan)
38.Ulamak Dunia (jahat)
39.Khianat
(yang selalu di lakukan)
40.Mengungkit- Ungkit Pemberian
(yang selalu di lakukan)
41.Mangingkari Takdir
42.Mencari Kesalahan Orang lain
(yang selalu di lakukan)
43.Menabur Fitnah
(yang selalu di lakukan)
44.Mengutuk Umat Islam ( HARI-HARI)
45.Mengingkari Janji (individu tertentu)

46.Percaya Kepada Sihir dan Nujum
47.Derhaka kepada Suami (amalan isteri)
48.Gambar pada Baju (hari-hari)

49.Menamparkan pipi dan meratap jika terkena bala
50.Menggangu Orang lain (hari-hari)

51.Berbuat Zalim terhadap yg lemah
52.Menggangu Tetangga
53.Menyakiti dan Memaki Orang Islam (HOT)

54.Derhaka kepada Hamba Allah S.W.T dan menggangap dirinya baik
55.Melabuhkan Pakaian
56.Lelaki yang memakai Sutera dan Emas
57.Hamba Lari dari Tuan
58.Sembelihan Untuk Selain Dari Allah S.W.T
59.Menjadi Pak Sanggup (HOT)
60.Berdebat dan Bermusuh (HOT kat media)

61.Enggan Memberi Kelebihan Air
62.Mengurangkan Timbangan
63.Merasa Aman Dari Kemurkaan Allah S.W.T
64.Putus Asa Dari Rahmat Allah S.W.T
65.Meninggalkan Sembahyang Berjemaah (hari-hari)
66.Meninggalkan Sembahyang Jumaat (setengah individu jgn lebih 3 kali dah laa....idea&fatwa bodoh)
67.Menguragi Wasiat
68.Menipu (Hari-hari)
69.Mengintip Rahsia dan Membuka Rahsia Orang Lain
70.Mencela Nabi dan Sahabat


**Sila forward kepada rakan2 muslim yg lain : semoga mendapat ganjaran pahala hingga ke alam barzakh ** 

Sumber : Email Yahoo Group

MARI SAMA-SAMA KITA FORWARDKAN....  

Email Aku Menang £1,500,000 (GBP) ???

Agent Name: Mr. Edward Parker
Email:(edwardparker.dept@msn.com)

This is to inform you that you have been  selected for a cash prize of  £1,500,000.00(British Pounds)  held on 13th Nov 2009  in London (United Kingdom).The selection process was carried out through  by random selection in Our  computerized email selection system (ESS)London Uk. Fill the
below:

Fund Release Form :
1.Full Name:
2.Full Address:
3.Marital Status:
4.Occupation:
5.Age:
6.Sex:
7.Nationality:
8.Country Of Residence:
9.Telephone Number:

For: The British National Lottery.
Online Coordinator;
Mrs. Elizabeth GretheAPAKAH IANYA BENAR ????  KALAU BENAR, AKU NAK BELANJA MAKAN PADA SEMUA KAWAN-KAWAN DALAM GROUP INI.................

Singgah di balai polis untuk beritahu niat bunuh rakan sebelum ditembak mati


BAPA saudara suspek, Ku Azizan Ku Chik menunjukkan tempat Muhammad Taufik ditembak selepas mengamuk di Kampung Guar Sanji, Arau semalam.


KANGAR - Seorang peniaga makanan mengamuk hampir tiga jam sebelum ditembak mati pagi semalam gara-gara terlalu marah akibat ditinggalkan oleh kenalan lamanya di Alor Setar sehingga terpaksa berjalan kaki pulang sejauh 50 kilometer ke Arau awal pagi semalam.Muhammad Taufik Noorizan, 21, pada mulanya mengikut rakannya itu yang hanya dikenali sebagai Rashidi dan bekerja sebagai kontraktor ke Alor Setar dengan tujuan untuk minum pada pukul 10 malam kelmarin.
Namun mereka dipercayai berselisih faham dan akibatnya, Muhammad Taufik yang tidak mempunyai wang terpaksa berjalan kaki pulang.
Sebaik sampai di rumahnya pada pukul 6 pagi semalam, dia naik angin dan keluar semula sebelum membelasah rakannya itu dengan kayu dan besi di rumah mangsa dekat Pusat Khidmat Wakil Rakyat Guar Sanji, kira-kira tiga kilometer dari situ.
Sumber : Kosmo Online

POLIS TEMBAK MATI PEMUDA DALAM KEJADIAN AMUK, 
SIAPA LAGI YANG NAK PERTIKAI ??

Uzbek tundukkan Malaysia


KUALA LUMPUR - Malaysia menyempitkan peluangnya untuk melayakkan diri ke pusingan akhir bola sepak Piala Asia 2011 selepas kalah 3-1 kepada Uzbekistan di Tashkent, semalam.

Ini merupakan kekalahan kedua berturut-turut buat pasukan negara, sekali gus meletakkan kita di tangga tercorot Kumpulan C di belakang Uzbekistan dan Emeriyah Arab Bersatu (UAE).

Malaysia, yang dibelasah UAE 5-0 dalam perlawanan pertama di Kuala Lumpur, Januari lalu perlu menang apabila menerima kunjungan Uzbekistan di Stadium Nasional, Bukit Jalil, Rabu ini jika mahu menghidupkan kembali peluang.

Dalam perlawanan semalam, jurulatih kebangsaan, K. Rajagobal menyenaraikan sebahagian besar pemain skuad bawah 23 dan hanya mengekalkan dua pemain senior iaitu ketua pasukan, Norhafiz Zamani Misbah dan Mohd. Amri Yahyah.

Babak pertama berkesudahan tanpa jaringan, namun Uzbekistan meningkatkan serangan sebaik separuh masa kedua bermula untuk mendahului 3-0.

Gol pertama tuan rumah diperoleh seminit selepas permainan separuh masa disambung menerusi pemain tengah, Server Djeparov.

Aleksandr Geinrich menjadi wira tuan rumah dengan menjaringkan dua gol pada minit ke-57 dan 65 untuk membolehkan Uzbekistan selesa dengan 3-0 di depan.

Walaupun diasak bertali arus dan tertekan sepanjang separuh masa kedua, namun skuad negara masih mampu mencuri satu gol menerusi pemain tengah, Mohd. Safiq Rahim pada minit ke-67.

Bagaimanapun jaringan tersebut gagal menggelakkan Malaysia daripada mengalami kekalahan kedua, sekali gus menempah jalan sukar untuk mencari tiket ke Piala Asia 2011 di Qatar.

Sumber : Utusan Malaysia

KALAH LAGI, PASUKAN MALAYSIA LEMAH SANGAT KA ?