Tuesday, November 23, 2010

Sukan Asia 2010 : Pasukan Hoki Lelaki MALAYSIA ke FINAL buat KALI PERTAMA ( Malaysia 4 - 3 India )( GOL EMAS MALAYSIA mara ke FINAL )

MALAYSIA LAYAK KE FINAL !!


FINAL
25 November 2010
( Khamis )

MALAYSIA vs PAKISTAN


GUANGZHOU 23 Nov. - Skuad hoki lelaki negara mencipta sejarah layak ke perlawanan akhir Sukan Asia XVI di sini selepas berjaya menewaskan India 4-3 pada perlawanan separuh akhir, sebentar tadi.

Ini adalah kejayaan pertama buat Malaysia untuk beraksi di perlawanan akhir temasya tersebut dan akan berdepan Pakistan Khamis ini untuk penentuan pingat emas. - Utusan

 Sumber : Utusan Malaysia Online

TAHNIAH MALAYSIA... BERJAYA MENCIPTA KEJUTAN DI SUKAN ASIA 2010
DENGAN HARAPAN RAKYAT MALAYSIA,
MALAYSIA MAMPU MELAKAR SEJARAH MEMBAWA PULANG PINGAT EMAS..

6,133 Penjawat Awam Bermasalah

 ( Gambar Hiasan )

PUTRAJAYA: Kira-kira 6,133 kakitangan kerajaan dilaporkan bermasalah dan berprestasi rendah pada 2009, meningkat 789 kes berbanding tahun sebelumnya, kata Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Datuk Seri Abu Bakar Abdullah.

Pada 2008, 5,344 pegawai dilaporkan bermasalah dan berprestasi rendah iaitu peningkatan sebanyak 0.84 peratus berbanding tahun lalu, katanya pada majlis pentauliahan Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam (AKRAB) Ke-6 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya, semalam.

Seramai 1,006 pegawai kerajaan ditauliah sebagai AKRAB menjadikan jumlah keseluruhan ahlinya 3,583 sejak dilaksanakan pada 2005.

Abu Bakar berkata, antara masalah dilaporkan termasuk disiplin, hubungan antara pekerja, psikologi, prestasi rendah dan masalah kesihatan kronik seperti sakit jantung, kencing manis atau barah.

Namun, disiplin, kesihatan dan prestasi rendah adalah masalah utama, katanya.

Justeru, beliau menyarankan rakan pembimbing dilantik bagi membantu pihak pengurusan sumber manusia mengatasi masalah secara proaktif.

Katanya, rakan pembimbing memainkan peranan penting dalam membentuk penjawat awam berdisiplin dan integriti.

Rakan pembimbing perlu menjadi contoh kepada rakan sekerja lain dengan mengamalkan nilai positif dan tata laku yang boleh dicontohi, katanya.

Sumber : Berita Harian Online


RAMAI JUGAK TU .. 6,133 PENJAWAT AWAM...