Wednesday, September 15, 2010

Sekolah Harapan bagi pelajar hamil dibuka Jumaat ini

MELAKA 15 Sept. – Sekolah khas untuk pelajar hamil yang dibiayai oleh kerajaan negeri di Jasin akan dibuka bermula Jumaat ini untuk menempatkan mereka yang secara sukarela mahu ke situ.

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, sekolah itu yang dikenali sebagai ”Sekolah Harapan”, berada di bawah pentadbiran Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) di bekas pejabat Syarikat Air Melaka (SAM).

Buat permulaan, katanya, sekolah itu yang turut menyediakan kemudahan tempat tinggal, akan dikendalikan oleh seorang penyelia dan tiga pengajar lain.

"Kita telah lantik guru JAIM yang berpengalaman bagi mengajar di sekolah itu yang boleh memuatkan maksimum 40 pelajar,” katanya kepada pemberita di kediamannya, Seri Bendahara, di sini hari ini.

Mohd. Ali berkata setakat ini, belum ada pelajar hamil yang menghubungi JAIM untuk memasuki sekolah itu dan bagi yang berminat boleh memohon dengan identiti mereka dirahsiakan.

"Kita berniat baik dengan menubuhkan sekolah ini bagi membolehkan remaja yang terlanjur meneruskan persekolahan sehingga mereka bersalin dan tamat edah sebelum dibenarkan pulang ke rumah masing-masing,” katanya.

Beliau berkata, sukatan mata pelajaran yang diajar bergantung kepada tahap semasa persekolahan pelajar itu. – Bernama

Sumber : Utusan Malaysia Online
AGAKNYA, BERAPA RAMAI PELAJAR HAMIL AKAN KE SEKOLAH TERSEBUT ?

Kejamnya Manusia!

Tak sanggup nk tgk....
Kepada yg menggandung atau yg x kuat semangat jgn tgk yer..

Salam
Apa peranan kau kalau kena jaga anak?
Jangan jadi perangai macam di sini


Kanak-kanak dibunuh dengan hammer...!!!

2 kanak-kanak, abang (4 tahun) dan adik perempuannya (1 tahun plus) dibunuh dengan menggunakan hammer atau penukul dalam bahasa Melayu. Pembunuh mengetuk hammer berulang-ulang kali ke kepala mangsa, boleh lihat efek tersebut dalam gambar di bawah. Pembunuh merupakan girlfriend kepada ayah tiri kanak-kanak tersebut. Tiada info mengenai ibu mereka sorry.MANGSA:
 

PEMBUNUH:
MASYALLAH DAHSYATNYA MANUSIA AKHIR ZAMAN NI

HAIWAN PUN X BUAT MACAM NI….

BETULLAH PEPATAH KATA

DALAM DUNIA HAIWAN TIADA MANUSIA

TETAPI

DALAM DUNIA MANUSIA ADA HAIWAN YG LAGI GILA

Sumber : Email Yahoo Group

MENGAPA TERJADI BEGINI ?