Tuesday, May 25, 2010

Bertudung tapi.......


Sumber : Email Yahoo Group

APA PANDANGAN ANDA DENGAN GAMBAR DI ATAS ???
SERONOK BERTUDUNG HINGGAKAN SELUAR DILONDEHKAN...

NEW MODEL RX-Z Limited Edition


Sumber : Email Yahoo Group

APA PENDAPAT KORANG DENGAN RXZ INI ???
SESUAI TAK DENGAN KAKI REMPIT SEKARANG NI???

45,000 kakitangan awam tipu sijil cuti sakit

PUTRAJAYA: Kongres Kesatuan Sekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) semalam mendedahkan kira-kira 45,000 atau tiga peratus daripada 1.5 juta kakitangan awam menggunakan sijil cuti sakit palsu untuk ponteng kerja.


Presidennya, Omar Osman, berkata ada juga segelintir kakitangan awam mengambil cuti sakit kerana melakukan kerja sampingan.


"Kita tidak menghalang mencari pendapatan tambahan, tetapi biarlah kerja sampingan itu tidak mengganggu tugas hingga menjejaskan produktiviti," katanya ketika ditemui selepas kunjungan hormat ke atas Ketua Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Datuk Solah Mat Hassan di sini, semalam.


Sehubungan itu, beliau mahu perbuatan itu dipantau bagi mengelak ia bertambah kronik.


Omar berkata, berdasarkan Pekeliling Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), kakitangan yang didapati menggunakan sijil cuti sakit palsu, boleh dikenakan tindakan tatatertib seperti turun pangkat atau dibuang kerja.


"Kita menyarankan Panel dan Pegawai Perubatan supaya memberi sijil cuti sakit kepada mereka yang betul-betul memerlukannya," katanya.


Sementara itu, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Ismail Adam, berkata setakat ini pihaknya tidak menerima laporan daripada mana-mana jabatan mengenai peratus kakitangan yang menggunakan sijil cuti sakit palsu.


“Kita ada menghantar surat kepada jabatan untuk mengambil tindakan tatatertib terhadap kakitangan yang menggunakan sijil cuti sakit palsu," katanya kepada Berita Harian.

Sumber : Berita Harian Online

KALAU TIPU SIJIL CUTI SAKIT... TAK DAK MAKNANYA.....
SIAPA YANG RUGI ??? FIKIRKAN...

Kedah Membara Hadapi Kijang

PERTEMUAN menentang Kelantan di Stadium Darulaman, malam ini menentukan hala tuju Kedah bagi musim ini.

Pengurus pasukan negeri Khazali Din, berkata kemenangan mengatasi Kelantan pasti dapat memperbaiki kedudukan di tempat kelima liga ketika ini, sekali gus menambah keyakinan diri anak buahnya.


“Selepas berjaya memastikan tidak mengalami kekalahan pada empat perlawanan liga, saya yakin kami mampu meneruskan kecemerlangan ketika bertemu Kelantan esok.


“Saya dan juga kesemua pemain mengetahui tugas berat menanti apabila menentang Kelantan kerana prestasi mereka semakin hebat kebelakangan ini.
“Walaupun kami berjaya mengetepikan Kelantan pada perlawanan Piala FA, namun perlawanan esok sama sekali berlainan kerana lawan kami juga pasti mahu meneruskan kecemerlangan mereka,” katanya.


Menurut beliau, skuad Hijau Kuning kini sedikit pincang dengan ketiadaan penjaring terbanyak Azlan Ismail dengan 12 gol tapi yakin barisan pemain yang diturunkan ketua jurulatih, Ahmad Yusof mampu menandingi kehebatan lawan.


“Saya yakin barisan serangan dibarisi Badrol Bakhtiar, Faizal Abu Bakar, Fadly Baharom dan Khyril Muhymeen mampu menggegar pertahanan Kelantan walaupun ketiadaan Azlan.


“Barisan pertahanan perlu memberikan tumpuan mereka sepanjang 90 minit perlawanan kerana sebarang kesilapan pasti akan dihukum barisan serangan lawan yang sudah menjaringkan 34 gol setakat ini,” katanya.


Katanya, ketika bertemu pada perlawanan Piala FA, Februari lalu, pasukannya hanya berjaya seri tanpa jaringan tapi esok, mereka yakin mampu memuaskan hati peminat dengan kemenangan.


 Sumber : Harian Metro Online


AKU YAKIN KEDAH MAMPU MENANG DENGAN KELANTAN MALAM NI DI STADIUM DARUL AMAN....
PULUN KEDAH PULUN