Wednesday, May 05, 2010

Liga Super 4 Mei 2010 : Kedah Menang Besar di Darulaman

KEPUTUSAN LIGA SUPER 4 MEI 2010


KEDUDUKAN TERKINI DALAM CARTA LIGA SUPERKUALA LUMPUR - Selangor terus mengukuhkan kedudukan sebagai pendahulu Liga Super selepas menundukkan Johor FC 3-1 di Stadium JCorp, Pasir Gudang, semalam.

Malah, keputusan di Stadium Darul Aman, Alor Setar turut memberi perkhabaran gembira buat Red Giants apabila Kedah mudah menjinakkan Terengganu 4-0.

Kemenangan di Johor membolehkan Selangor mengumpul 32 mata daripada 13 perlawanan manakala Terengganu jatuh satu anak tangga apabila Kelantan mencatat kemenangan ke atas Pahang di laman sendiri.

Selangor yang bertandang ke Pasir Gudang diberi tentangan sengit oleh Johor FC, malah pasukan tuan rumah lebih banyak menguasai perlawanan tersebut.

Selangor memperoleh gol pertama menerusi jaringan Mohd. Amirulhadi Zainal minit ke-41.

Amirulhadi terus bertindak cemerlang apabila menyumbat gol kedua minit ke-73, sebelum pemain kebangsaan, Hardi Jaafar melengkapkan kemenangan bergaya Selangor apabila menyumbat gol ketiga minit ke-86.

Pasukan tuan rumah seakan berupaya merapat jurang jaringan, namun sepakan penalti yang diambil Edy Helmi Manan tersasar ke kanan gawang Selangor.

Johor FC bagaimanapun berjaya memperoleh gol saguhati menerusi jaringan Mohd. Nurul Azwan Roya, minit ke-91.

Dalam pada itu, beraksi di Stadium Sultan Muhammed IV, Kota Bharu ternyata memberi kelebihan buat Kelantan apabila mencatat kemenangan 2-1.

Gol Kelantan disumbangkan oleh Nor Shahrul Idlan Talahah minit ke-42 dan Hairuddin Omar minit 73, manakala gol Pahang dijaringkan oleh Nik Zul Aziz minit ke-53.

Terengganu sekadar berpuas hati untuk berada di tangga ketiga liga setelah mengumpul 26 mata.

Sementara itu, Perak terus malang apabila jaringan lewat Mohd. Fadli Shaari pada masa kecederaan menyaksikan Perak tumpas 0-1 kepada KL Plus di Stadium Perak.

Dalam pada itu, Perlis berpesta gol di Stadium Utama Negeri, Kangar apabila mencatat kemenangan besar 4-2 ke atas Johor.

Sumber : Soccerway dan Utusan Malaysia Online

KEDAH GARANG DI LAMAN SENDIRI.....
INSYAALLAH, STADIUM DARULAMAN AKAN LEBIH RAMAI KALI INI.....
TERUSKAN RENTAK KEMENANGAN