Monday, September 13, 2010

Tan Sri Ismail Omar menggantikan tempat Tan Sri Musa Hassan sebagai KPN

Ismail Omar janji beri khidmat terbaik sebagai KPN


 KUALA LUMPUR 13 Sept. – Ketua Polis Negara (KPN), Tan Sri Ismail Omar yang memulakan tugasnya hari ini berjanji akan memberikan khidmat terbaik kepada seluruh rakyat dan negara dengan berpaksikan undang-undang dan bidang kuasa yang diperuntukkan kepadanya.

Beliau berkata, tanggungjawab berat yang digalasnya memerlukan sokongan dan kerjasama erat daripada semua pegawai dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam merealisasikan objektif PDRM berlandas Akta Polis Perkara 3 (3).

"Tidak ada seorang KPN yang mampu menjalankan tugasnya sendirian dengan kudrat yang ada tanpa bantuan dan sokongan dari pegawai dan seluruh anggota.

"Saya melihat kepada lapan KPN sebelum ini di mana mereka mampu menjalankan tugas yang diamanahkan dengan baik, dan saya yakin mampu melakukan perkara yang sama dengan bantuan dan sokongan semua pihak,” katanya ketika berucap pada Majlis Serah Terima Tugas Timbalan Ketua Polis Negara di Mes Pegawai Bukit Aman di sini hari ini.

Ismail berkata, pada hari pertama memulakan tugas, beliau akan bertemu empat mata dengan semua pengarah, timbalan pengarah dan ketua polis negeri.

Terdahulu, Ismail menandatangani serah terima tugas jawatannya sebelum ini kepada Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam, Datuk Hussin Ismail yang dilantik sebagai Timbalan KPN.

Ismail, 57, dilantik sebagai KPN menggantikan Tan Sri Musa Hassan yang tamat kontraknya semalam selepas berkhidmat selama 41 tahun dalam pasukan.

Pelantikan Ismail sebagai KPN dan Hussin, 57, sebagai Timbalan KPN diumumkan oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein pada 1 September lepas. – Bernama

Sumber : Utusan Malaysia Online

SELAMAT BERTUGAS TAN SRI ISMAIL OMAR SEBAGAI KETUA POLIS NEGARA....
SELAMAT BEREHAT TAN SRI MUSA HASSAN....
YANG PENTING!! 
KEAMANAN NEGARA MALAYSIA DAPAT DIKEKALKAN SEPANJANG MASA..

Piala MALAYSIA 2010

Keputusan Undian dan Kedudukan Kumpulan 
Piala Malaysia 2010

KUMPULAN A

* Kelantan
* Negeri Sembilan
* KL Plus
* Selangor PKNS

KUMPULAN B

* Terengganu
* Pahang
* Kuala Lumpur
* Sabah

KUMPULAN C

* Johor FC
* Kedah
* Perak
* ATM

KUMPULAN D

* Selangor
* T-Team
* Perlis
* Felda United

[LIHAT CARTA PENUH PIALA MALAYSIA 2010]

 Sumber : Sokernet.com

Mampukah KEDAH 
Bergelar Juara menggenggam PIALA MALAYSIA ??

Johor FC guna 4-4-2 perangkap Kedah, Boleh menang ke ?

Johor FC guna 4-4-2 perangkap Kedah

Rekod pertemuan kedua-dua pasukan seimbang

FORMASI 4-4-2 bakal menjadi pertaruhan Johor FC tatkala melayani kunjungan Kedah dalam pertembungan Kumpulan C, Piala Malaysia di Stadium JCorp, Pasir Gudang, malam esok.

Jurulatih Johor FC, Azuan Zain menegaskan betapa taktik berkenaan tampak seimbang dalam aspek menyerap corak serangan serta bertahan tanpa membuat pemain tertekan selain memberi tumpuan memburu kemenangan pertama.

Katanya, kesebelasan utama yang akan diturunkan nyata sudah bersedia menghadapi pasukan lawan yang memiliki reputasi tinggi selaku pasukan yang pernah menjulang Piala Malaysia dan beraksi di saingan akhir Piala FA musim ini.

“Hormat tetap hormat kepada Kedah tetapi perlu ada batasan kerana Johor FC juga memiliki pemain berkualiti selain kelebihan beraksi di laman sendiri tidak harus disia-siakan untuk memburu tiga mata berharga.

“Kemungkinan saya akan menggandingkan Mohd Rashid Mohd Aya bersama Mohd Irme Mat di posisi serangan namun belum diputuskan lagi kerana persembahan Mohd Ezaidy Khadar ketika sesi latihan terakhir cukup memuaskan.

“Kekuatan di posisi tengah memainkan peranan penting sama ada Johor FC mampu menguasai perlawanan dan kembalinya Eddy Helmi Manan yang akan bergandingan bersama Mohd Khairul Ismail serta Wan Rohaimi Ismail menjadi sandaran utama buat pasukan Johor FC,” katanya.

Rekod pertemuan antara Johor FC-Kedah nyata seimbang dan pertembungan kali ini amat penting buat Azuan yang kembali mengemudi skuad senior pasukan bertaraf kelab dari selatan tanah air selepas kali terakhir membimbing pasukan itu ketika musim 2003.

Sumber : Berita Harian Online
MAMPUKAH JOHOR LAWAN DENGAN TEAM KEDAH NI ?
RASANYA KEDAH AKAN MENANG 4-0 ....
JANGAN MARAH YER PEMINAT TEAM JOHOR... HEHE