Monday, March 21, 2011

PENDANG : 4 guru silat maut, 5 cedera kenderaan terbabas di Titi Haji Idris

( Gambar dari Sinar Harian Online )

ALOR SETAR: Empat guru silat yang dalam perjalanan pulang selepas membuat persembahan di majlis kenduri terbunuh, manakala lima cedera selepas van yang mereka naiki terbabas sebelum merempuh pokok di Jalan Langgar-Tanah Merah berdekatan titi Haji Idris di sini, awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi itu menyebabkan tiga daripada mangsa meninggal dunia di tempat kejadian, manakala seorang lagi mangsa maut ketika dirawat di hospital Sultanah Bahiyah di sini, kira-kira jam 9 pagi tadi. 

-------------------------------------------------------------------------------------------

ALOR SETAR – Lima guru silat dari sebuah persatuan silat maut selepas van yang dinaiki sembilan orang terbabas dan melanggar sebuah pokok di Jalan Titi Haji Idris, Pendang, pada 3.30 pagi tadi.

Mereka yang mati di tempat kejadian ialah Ahmad Ismail, 65, Juhari Darus, 65, Jumaat@Saad Mat Akir, 62, manakala yang meninggal dunia di hospital ialah Sudin Deris, 65 dan Ishak Awang Kechik@Hanafiah,78.

Presiden Persilatan dan Pergendangan Negeri Kedah Haris Fazilah berkata mereka dalam perjalanan pulang dari Sungai Buloh, Selangor, selepas mengadakan persembahan gendang silat pada Sabtu lepas.

“Semasa kejadian, pemandu van, Roshidi Ahmad, 24, dikatakan mahu mengelak sesuatu menyebabkan dia hilang kawalan dan melanggar pokok,” katanya kepada pemberita di Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah di sini pada hari Isnin.

Kemalangan itu juga menyebabkan seorang cedera parah manakala tiga lagi turut cedera.

Sumber : Berita Harian dan Bernama Online

AL-FATIHAH

No comments: