Sunday, January 09, 2011

Facebook akan ditutup pada 15 Mac?


Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa Facebook akan ditutup pada bulan Mac. Menguruskan laman telah menjadikannya terlalu stres.

"Facebook telah didapati di luar kawalan," kata Zuckerberg dalam sidang akhbar di luar pejabatnya Palo Alto, "stress dalam pengurusan syarikat ini telah menghancurkan hidup saya. Saya harus mengakhiri semua kegilaan ini. "

Zuckerberg terus menjelaskan bahawa mulai 15 Mac, pengguna tidak akan dapat lagi mengakses account Facebook.

"Selepas 15 Mac akan datang website akan di tutup," kata Avrat Humarthi, Naib Presiden Teknik Negeri di Facebook. "Jadi, jika anda ingin melihat gambar anda lagi, saya cadangkan anda mengambil mereka dari internet. Anda tidak akan bisa mendapatkan mereka kembali sekali untuk keluar dari perniagaan. "

Zuckerberg mengatakan bahawa keputusan untuk menutup untuk sukar, tapi dia tidak berfikir orang akan marah.

"Saya secara peribadi tidak berfikir itu merupakan masalah besar," katanya dalam sebuah wawancara telefon peribadi. "Dan jujur saja, saya pikir itu menjadi lebih baik. Tanpa Facebook, orang akan harus pergi ke luar dan membuat teman sejati. Itu selalu hal yang baik. "

Beberapa pengguna sangat marah setelah mendengar berita yang mengejutkan.

"Apa yang saya lakukan tanpa Facebook?" Kata Denise Bradshaw, seorang pelajar SMA dari Indiana. "Hidup saya berputar di sekitar itu.Saya mengunakan Facebook sekurang-kurangnya 10 jam sehari. Sekarang apa yang akan saya lakukan dengan semua waktu ini? "

Namun, ibu bapa di seluruh negeri telah mengalami rasa lega yang panjang.

"Saya berasa senang, mimpi buruk sudah selesai," kata Jon Guttari, ibu bapa tunggal dari Detroit. "Sekarang wajah remaja saya tidak akan terpaku pada skrin komputer sepanjang hari. Mungkin saya boleh berkomunikasi dengan dia sepanjang masa. "

Mereka di litar kewangan mengkritik Zuckerberg untuk pergi lebih jauh. Facebook saat ini menduduki peringkat sebagai salah satu perniagaan yang terkaya di dunia, dengan ekonomi menganggarkan nilai sekitar 7,9 bilion.

Namun Zuckerberg tetap tenang oleh tuduhan yang di lemparkan.

"Saya tidak peduli tentang wang," kata Zuckerberg. "Saya hanya ingin kehidupan lama saya kembali."

Corporation dapat menunjukkan bahawa pengguna memadam semua maklumat peribadi mereka dari laman web sebelum 15 Mac. Setelah tarikh itu, semua foto, nota, link, dan video akan secara kekal terpadam.

LahTube: betul ker berita ni, dah banyak tersebar... korang rasa??

(Pihak LahTube sedang mencari sumber asal berita ini)


JOM KITA SHARE... BETULKAH PERKARA INI ?

No comments: