Thursday, November 04, 2010

TAHNIAH!! BN menang di Galas majoriti 1,190 undi, Batu Sapi majoriti 6,359 undi

TAHNIAH BN!!

Jangan lupa tanggungjawab untuk rakyat selepas menang di kawasan masing-masing. 
Rakyat mahukan perubahan dan pembelaan nasib mereka. 
Jangan sampai rakyat hilang kepercayaan kepada anda. CALON Barisan Nasional, Ab Aziz Yusoff, diumumkan pemenang pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas di Dewan Sivik Gua Musang sebentar tadi. Beliau menewaskan calon PAS, Dr Zulkefli Mohamed, dengan majoriti 1,190 undi.


 CALON Barisan Nasional, Datin Linda Tsen Thau Lin, menyatakan penghargaan sebaik diumumkan pemenang pilihan raya kecil Parlimen Batu Sapi di Dewan Komuniti Sandakan malam ini. Tsen menewaskan saingannya, Presiden Parti Maju Sabah (SAPP), Datuk Yong Teck Lee (kiri), dan Ansari Abdullah (dua, kiri) dari Parti Keadilan Rakyat (PKR).

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

GUA MUSANG: Barisan Nasional (BN) mempertahankan kerusi Parlimen Batu Sapi dengan majoriti lebih besar dan memenangi semula kerusi Dewan Undangan Negeri Galas daripada PAS, pada dua pilihan raya kecil yang diadakan hari ini.

Calon BN dari Parti Bersatu Sabah (PBS), Datin Linda Tsen, yang menggantikan mendiang suaminya, Datuk Edmund Chong Ket Wah iaitu penyandang kerusi itu, menewaskan pencabar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) Ansari Abdullah dan bekas Ketua Menteri Sabah, Datuk Yong Teck Lee, dari Parti Maju Sabah (SAPP).
Tsen, guru muzik sambilan, meraih majoriti 6,359 undi dengan memperoleh 9,773 undi berbanding Ansari 3,414 undi dan Yong 2,031 undi.
Pada pilihan raya umum 2008, mendiang Edmund Chong mengalahkan calon Bebas, Dr Chung Kwon Wing, dengan majoriti 3,708 undi.

Kerusi Galas di Gua Musang kembali kepada BN apabila Ab Aziz Yusof menang dengan majoriti 1,190 undi setelah mendapat 5,324 undi berbanding 4,134 undi yang diperoleh calon PAS Dr Zulkefli Mohamad.

Pilihan raya kecil DUN Galas diadakan berikutan kematian penyandangnya, Chek Hashim Sulaima, 46, dari PAS pada 27 September lalu akibat barah usus, manakala kerusi Parlimen Batu Sapi kosong berikutan kematian Edmund Chong akibat nahas jalan raya 9 Oktober lalu.

Majoriti diperoleh Abdul Aziz adalah 544 undi lebih tinggi berbanding yang diperoleh Chek Hashim pada pilihan raya umum 2008 iaitu sebanyak 646 undi. Pada pilihan raya umum 2004, Mohamad Saufi Deraman dari BN mengalahkan Chek Hashim dengan majoriti 1,729 undi.
Mengulas kemenangan itu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, menyatakan kesyukuran dan menyifatkannya sebagai keyakinan rakyat terhadap hala tuju transformasi negara yang hendak dibawa BN.

Beliau yang sedang cuti sakit akibat cacar air berkata, kemenangan pada kedua-dua pilihan raya itu adalah di luar jangkaan dan berharap komitmen yang ditunjukkan jentera BN akan terus mantap pada masa akan datang.

"Saya beri jaminan bahawa janji-janji BN untuk kedua-dua kawasan tersebut akan ditunaikan agar keyakinan rakyat terhadap BN akan berterusan," katanya ketika dihubungi. - BERNAMA 

Sumber : Berita Harian Online
TAHNIAH KEPADA PARTI YANG MENANG...
KALAU DAH MENANG, JANGAN LUPA BUAT KERJA....
KALAU DAH RAKYAT PERCAYA, JANGAN BUAT RAKYAT HILANG KEPERCAYAAN SELEPAS INI....

No comments: