Wednesday, May 26, 2010

Keputusan Liga Super 25 Mei 2010 : Kedah 0 - 0 Kelantan

Keputusan Penuh Liga Super 25 Mei 2010


Kedudukan Terkini Liga SuperKUALA LUMPUR - Selangor membuktikan ketahanan mereka sebagai peneraju carta persaingan bola sepak Liga Super 2010 dengan mengatasi Pahang 3-2 sambil pencabar terdekat, Kelantan dikerah seri 0-0 di Kedah, semalam.

Tiga mata menerusi dua jaringan Amri Yahyah dan P. Gunalan di Stadium Darul Makmur, Kuantan, mengukuhkan kedudukan Merah Kuning biarpun satu ketika ketinggalan dengan dua gol tuan rumah, Fauzi Roslan dan Famirul Asraf Sayuti.

Anak buah K. Devan itu kian menjarakkan diri di tangga teratas dengan 47 apatah lagi setelah Kedah menghampakan hajat Kelantan untuk menghimpit juara bertahan di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Tanpa kemenangan Wira Merah, Terengganu pula mengurangkan jurang tiga mata di tangga ketiga setelah menewaskan T-Team 1-0 di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu hasil jaringan Joseph Kallang Tie, minit ke-89.

Perlis pula mengotakan misi awal untuk mengumpul mata penuh di Stadium Utama, Kangar sambil memperbaiki kedudukan sekarang dengan menewaskan Perak 3-0.

Dua gol Hazrul Mustafa pada minit ke-18 dan 37 dan Ahmad Aminuddin Shaharuddin (81) menceriakan jurulatih Yunus Aliff dan penyokong Singa Utara.

Sebaliknya, pasukan pelawat yang merana kerana terpaksa bermain 10 orang hampir sejam angkara kehilangan Mohd. Hafizuan yang dikenakan kad merah pada minit ke-35.

Faizal Hussin menyumbangkan gol tunggal dan tiga mata untuk Johor mencatat kemenangan keempat liga setelah menundukkan Pulau Pinang 1-0 Di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Johor Bahru.

Sumber : Utusan Malaysia Online dan Soccerway.com

TENGOK GAME KELANTAN SEMALAM LAWAN KEDAH....
TAK KUAT MANA PUN KELANTAN.....

No comments: